Penstock caps / Slide gates

Tablaste zatvarače proizvodimo u ručnoj, pogonskoj i pneumatskoj izvedbi, od kvalitetnog čeličnog lima i čeličnog profila.

Kod ručne izvedbe tablastog zatvarača, postavljamo ručni točak ili lančanik sa lancem u zavisnosti od visine montaže tablastog zatvarača. Kod pogonske izvedbe tablastog zatvarača ugrađujemo motoreduktor snage 0,37KW.

Princip rada za motorne i ručne tablaste zatvarače je sledeći: pogonska osovina nezavisno od pogona peko zupčanika i zupčaste letve pretvara obrtno kretanje osovine u pravolinijsko kretanje šubera tablastog zatvarača, a time otvara i zatvara tablasti zatvarač. Dva krajnja kontakta (otvoreno-zatvoreno) registruju se postavljanjem mikroprekidača.

Kod pneumatske izvedbe tablastih zatvarača krajni kontakti su definisani hodom klipa pneumatskog cilindra, pritiska od 6-10 bar-a.

Osim standardnih tablastih zatvarača koji se koriste u procesnoj industriji, proizvodimo tablaste zatvarače za vodopropuste pri regulaciji nivoa voda. Takodje i ove tablaste zatvarače proizvodimo sa el. pogonom.