Kofičasti elevatori

Naši ELEVATORI su izrađeni od kvalitetnog čeličnog lima i čeličnog profila, pa kvalitetom i svojim konstruktivim rešenjem predstavljaju idealan uređaj za vertikalan transport.

Njihovim korišćenjem otklanja se usko grlo vertikalnog transporta kod prijemnih linija. Osim toga, postiže se ušteda u vremenu podizanja materijala, ušteda u prostoru i utrošku potrebne energije.

Najviše se koriste pri preradi raznog zrna u: silosima, mlinovima, fabrikama stočne hrane, fabrikama ulja, pivarskog slada, industriji mineralnih i veštačkih đubriva, hemijskih proizvoda u čvrstom stanju, kod separacije kamena i šljunka i dr.

Osim proizvodnje novih elevatora, kao i proizvodnje delova za iste (kofice, pogonske glave, zatezne glave i dr.), obavljamo i usluge održavanja već postojećih elevatora drugih proizvođača.

Princip zatezanja gurtne na zateznoj glavi izvodimo pomoću navojnih vretena ili tega kada su u pitanju elevatori većih visina.

S obzirom na mogućnost različitih kapaciteta, dimenzija i specifičnih zahteva na jednom tipu elevatora, inžinjerski i stručni timovi preduzeća Tehnoradionica AD određuju sve parametre elevatora u cilju zadovoljenja kapaciteta izabranog elevatora i želja i zahteva naših poštovanih klijenata.